Home » Algemeen » Wat is Royal Jelly en waar is het goed voor?

Wat is Royal Jelly en waar is het goed voor?

Geplaatst in: Algemeen, Nieuwtjes 2

Regelmatig krijg ik de vraag “Wat is Royal Jelly en waar is het goed voor? ”

Royal Jelly of ook wel Gelee Royale / Koninginnengelei:

Is een melkachtig extract die wordt afgescheiden door de speekselklieren van de jonge werkbijen om de koningin mee te voeden. Zo krijgt de uitverkoren koninginnenlarve de eerste zes tot zeven dagen van haar leven pure Royal Jelly op haar menu. Een gewone larve, die later als werkbij aan het werk zal moeten, krijgt maar twee tot drie dagen Royal Jelly en moet het daarna met stuifmeel en honing doen. In die zes dagen neemt de koninginnenlarve zo’n 3000 keer in gewicht toe. Na deze periode blijft de bijenkoningin gevoed worden met oa Royal Jelly. Zij wordt twee keer zo groot als een normale werkbij en leeft ook veel langer. Een bijenkoningin wordt vijf tot zes jaar, terwijl een werkbij maar zo’n 45 dagen oud wordt. Royal Jelly is een bijzonder product met veel werkzame stoffen, van biologische suiker tot hormonen en enzymen. Het houdt cellen jong en beschermt tegen veroudering.

royal-jelly

Welke voedingsstoffen bevat Royal Jelly?

Royal Jelly is van nature rijk aan vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en andere micro-voedingsstoffen. De Gelee Royale, bevat, naast 16 verschillende aminozuren: vitamine A, B1, B2, B6 t/m B9, C, D, E, fosfor, ijzer en silicium. Al deze voedingsstoffen zijn ook zeer geschikt voor onze huid. Het stimuleert de doorbloeding, cel vernieuwing en verstevigt de huid

Geschiedenis:

Al duizenden jaren staat de werkzame stof Royal Jelly (Gelee Royale) al bekend als krachtig en eindeloos verjongend. Dit witte goud was al bekend bij de Grieken, Egyptenaren en de Maya’s. Cleopatra , een van de meest bekende schoonheden uit de geschiedenis, stond er volgens de overleveringsverhalen om bekend, zich wekelijks te baden in een bad gevuld met o.a. Royal Jelly om haar schoonheid en jonge huid te behouden.

Het witte goud: 

Er zijn speciale imkerijen voor productie van de Royal Jelly. De productie is minimaal, per korf of kast met 40.000 tot 100.000 werkbijen levert per dag 1/8 theelepeltje Royal Jelly op. Dit is de reden waarom de Gelee Royale een zeer kostbaar product is en ook wel “het witte goud” wordt genoemd.

Alle Royal Jelly producten van Jafra Cosmetics hebben Royal Jelly en het innovatieve Cellspan complex als belangrijkste ingrediënten.

Het Cellspan complex is een unieke formule, die de positieve eigenschappen van Royal Jelly op de huid wezenlijk versterkt. Jafra Cosmetics werkt al 60 jaar met het product Royal Jelly in hoge concentraties en heeft met haar onderzoeksresultaten aangetoond, dat de combinatie van verschillende ingrediënten met Royal Jelly ervoor zorgt dat de huid z’n vitaliteit behoudt en het aanzien van de huid significant verbetert.

Werking Royal Jelly:

Royal Jelly kan diep doordringen in de huid en door de werkzame stoffen het collageen helpen weer te verstevigen.

Hormonale factoren spelen vaak een grote een rol bij huidveroudering. Bij vrouwen kan de huid na de menopauze versneld verouderen en producten met Gelee Royale kan deze veroudering helpen te vertragen en te verbeteren.

De producten zijn voor elke huidleeftijd geschikt omdat zij heel zacht is voor de huid en zich op een unieke wijze inzet voor cel vernieuwing die op dat moment nodig is.

Bent u geïnteresseerd in de Royal Jelly Producten van Jafra Cosmetics? Neem eens een kijkje bij Royal Jelly of onze geavanceerde gezichtsverzorgingslijn Royal Jelly Ritual. U kunt bij mij alle producten eens gratis testen en proberen en ik vertel u hier graag meer over.

Deel op Social Media

2 Reacties

 1. Souad
  | Beantwoorden

  Ik heb gehoord dat gelee royal kan de drukbloed verhogen,??? Is dit waar?

  • Cindy Schrikkema
   | Beantwoorden

   Beste Souad, Sowieso vooropgesteld dat alle Royal Jelly producten van Jafra in cosmetica zit en een zeer goede invloed heeft op de huid maar niet van invloed is op organen etc is dit wat ik er van kan vinden:

   Het gebruik van koninginnegelei doet de bloeddruk normaliseren. D.w.z. dat te hoge bloeddruk zal dalen en te lage bloeddruk zal stijgen. De juiste werking van het normalisatieproces is (nog) niet aangetoond.

   Het is niet wetenschappelijk bewezen!
   Maar de producten van Jafra zijn dus echt gericht op de huid

Laat een Reactie Achter