Home » Beauty Tips » Verfrissende Gezicht Massage bij jezelf

Verfrissende Gezicht Massage bij jezelf

Geplaatst in: Beauty Tips 0

Een heerlijke verfrissende gezicht massage die jij bij jou zelf kunt toepassen is met onderstaande stappen niet moeilijk.
Gewoon even een zalig verwen momentje voor jezelf die eigenlijk iedereen minimaal 1x per week zou moeten inplannen.

Begin met een schone huid. Was je gezicht zoals je altijd doet voordat je met de massage begint. Maak je gezicht schoon met een milde reiniger, spoel het af met handwarm water en dep je gezicht vervolgens droog met een zachte handdoek. (niet hard wrijven)

 

Doe een klein beetje olie op je gezicht. Met een klein beetje olie kun je je vingers makkelijker over je gezicht bewegen, zodat je niet aan je huid trekt. Het zorgt ook dat je gezicht stralend en glanzend is als je klaar bent.

 

Begin met het masseren van het lymfegebied. Veel mensen geloven dat gifstoffen uit het gezicht worden opgeslagen in de lymfeklieren, die zitten onder de oren aan de zijkant van de nek. Door dit gebied te masseren komen de gifstoffen vrij. Masseer de lymfeklieren met je vingertoppen in ronddraaiende bewegingen, een minuut lang.

  • Maak grote cirkels, van onder je oren, naar beneden langs je keel en langs je kaaklijn.
  • Je mag stevig drukken, maar niet te hard masseren. Een gezichtsmassage is geen normale lichaamsmassage, want de huid van je gezicht is veel gevoeliger.

 

Masseer de zijkanten van je gezicht. Maak dezelfde ronddraaiende bewegingen langs de zijkanten de kaak, langs je mondhoeken, je neusvleugels en over je jukbeenderen. Duw je huid omhoog; nooit omlaag, want dan krijg je hangwangen. Hou dit een minuut lang vol.

Masseer je voorhoofd. Maak brede, ronddraaiende bewegingen om beide kanten van je voorhoofd tegelijk te masseren. Begin bij je slapen en beweeg steeds verder naar het midden, en dan weer naar buiten. Doe dit een minuut lang.

Masseer het gebied rondom je ogen. Zet je vingers op de boog van je wenkbrauwen. Wrijf ze naar de buitenste ooghoeken, voorzichtig onder je ogen totdat je bij de binnenste ooghoeken uitkomt. Ga verder langs de zijkant van je neus en weer over je wenkbrauwen. Herhaal dit een minuut lang.[1]

  • Door het gebied rond de ogen te masseren voorkom je wallen en gezwollen oogleden, waardoor je er stralend en jong uitziet.
  • Gebruik wat extra olie zodat je niet te veel aan de gevoelige huid rondom je ogen trekt.

 

Eindig door nog een keer overal overheen te gaan. Masseer elk deel van je gezicht nog eventjes om de massage af te maken. Je huid zou er nu stralend, fris en verjongd uit moeten zien.

Deel op Social Media

Laat een Reactie Achter