Home » Beauty Tips » Droge handen maakt 9 jaar ouder

Droge handen maakt 9 jaar ouder

Uit nieuw onderzoek – dat werd uitgevoerd door Britse waterbedrijf Harvey Water Softeners – is namelijk gebleken dat mensen met droge handen gemiddeld zo’n negen jaar ouder worden geschat.

Handen verraden je leeftijd, laat ze niet jou ouder maken

In het onderzoek werden mensen op straat gevraagd om op basis van foto’s van handen de leeftijden van mensen te schatten. De helft van de foto’s liet droge handen zien, de andere helft bestond uit foto’s van gladde, verzorgde handen. 69% van de ondervraagden schatte de leeftijd van de mensen met droge handen zo’n negen jaar ouder in dan de werkelijke leeftijd. Twee voorbijgangers schatten, op basis van de droge handen van een 28-jarige man, zijn leeftijd zelfs op 80 jaar. De leeftijd van de mensen met gladde handen werd gemiddeld een jaar jonger geschat.

Wassen en Smeren

Uit een ander onderzoek is gebleken dat mensen hun handen gemiddeld 8.6 keer per dag wassen. Vrouwen zelfs nog ietsje vaker; die maken hun handen minstens tien keer per dag schoon. Heel erg verstandig al dat handen wassen als je weet dat ruim tachtig procent van de besmettelijke ziektes door aanraking wordt verspreid, maar voor de huid van je handen is het iets minder fijn. Water en zeep zijn een flinke aanslag op je huid en door het vele wassen krijgt je huid simpelweg niet zelf de tijd om te herstellen.

In de winter krijgen je handen het nog eens extra te verduren door de kou, wind, regen, lage luchtvochtigheid en extra warme douches. Hierdoor krijgen wij droge handen.

Houd altijd een fijne handcrème in je tas. Gebruik deze direct na het wassen van je handen en herhaal dit gedurende de dag. The more the better want een crème werkt maar een paar uur en als je je handen wast nog minder lang. Jafra heeft ook een dag handcreme met een spf factor tegen de schadelijke invloed van de zon,
Wat wij ons vaak niet realiseren is dat onze handen voortdurend blootgesteld worden aan de schadelijke uva en uvb stralen.

Scrub regelmatig je handen om de dode huidcellen te verwijderen en jouw huid daarmee optimaal voor te bereiden voor een goede opname van een handcrème. Omdat jij je handen wel met liefde moet verzorgen (dus niet te ruw/grof) is niet elke scrub geschikt. Jafra Cosmetics heeft speciaal voor de handen een heerlijke spa hand scrub ontwikkeld.

Kies voor ‘s nachts een handcrème die wat vetter is zodat die in de nacht wanneer je slaapt beter in kan trekken. Bijvoorbeeld onze Spa hand care night met shea butter.

Smeren Smeren Smeren is het advies!

Droge handen maakt 9 jaar ouder

Deel op Social Media

Laat een Reactie Achter