Home » Algemeen » Deodorant en Aluminium Hoe zit dat nu?

Deodorant en Aluminium Hoe zit dat nu?

Deodorant en aluminium. Met grote regelmaat krijg ik de vraag of er in de Jafra Deodorant ook Aluminium zit.
Ergens ooit is er namelijk een verhaal (door een specifieke Deodroant fabrikant) de wereld in gegaan dat Aluminium in deo’s zwaar schadelijk zou zijn voor de gezondheid en borstkanker zou veroorzaken. Hiep hiep hoera, 1 fabrikant was de aller eerste op de markt met een deo ZONDER aluminium er in. (volgens mij kan je nu wel het 1 + 1 = 2 sommetje uitrekenen?)

Ja hoor de toon was gezet en massaal zijn wij allemaal (ik idem dito) deodorants gaan kopen zonder aluminium want je wil tenslotte niet het risico lopen op dat ..

Gelukkig zijn we allemaal wat wijzer geworden en zijn er heel veel onderzoeken geweest naar dit fantastische marketing broodje aap verhaal.

We praten in het geval van de Jafra Deodorants over Aluminiumzouten (Aluminium Chloorhydraat). Een onafhankelijk, wetenschappelijk comité dat de Europese Commissie adviseert over de veiligheid van stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten (SCCS) bevestigt dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor een verband tussen het gebruik van deodorant met aluminium en borstkanker. Ook niet wanneer de oksel onthaard is.

Wat doet Deodorant en Aluminium?

Aluminiumzouten op de huid verminderen het zweten.  Ze worden gebruikt bij overmatige transpiratie (overmatig zweten).
Het is een natuurlijk product die er voor zorgt dat de bloedvaatjes in de huid samentrekken, zodat de afscheiding van vocht wordt geremd. Bovendien verstopt het de zweetkliertjes in de huid, zodat de huid minder zweet kan afgeven. Dit gaat ook de zweetgeur tegen.

Verstoppen van zweetklieren ernstig?

Nee zeker niet. De zweetkliertjes in de oksels zijn slechts 1% van alle zweetklieren die wij hebben. Wij kunnen dus onze warmte en zweet op nog heel veel andere plaatsen kwijt. Het is de combinatie van de bacteriën onder de oksel en het zweet wat ons de nare geur geeft. Het bijkomende voordeel is dat de Aluminium zouten er voor zorgen dat het de bacteriën dood waardoor er dus ook minder de nare geur ontwikkeld wordt.

In het kort gezegd, Alumiunium Chloorhydraat is niet schadelijk in deodorants!

Deodorant bestellen?
https://cosmeticsbycindy.com/product-categorie/lichaam/jafra-daily/

Bron:

https://www.kwf.nl/standpunten/deodorant-en-borstkanker

https://waarzitwatin.nl/stoffen/aluminium

https://www.apotheek.nl/medicijnen/aluminiumzouten-op-de-huid?
https://www.kanker.be/nieuws/aluminium-deodorants-een-risico-op-kanker

Deel op Social Media

Laat een Reactie Achter