Home » Beauty Tips » Beauty Tip – Gezicht Reinigen

Beauty Tip – Gezicht Reinigen

Geplaatst in: Beauty Tips 0

Gezicht goed reinigen

Een goede reiniger verwijdert al het vuil en make-up van je gezicht, waarbij natuurlijke oliën en gezonde cellen zo veel mogelijk gespaard blijven. De juiste facewash is dus niet te mild maar ook niet te heftig (zodat je huid na het droog deppen rood en geïrriteerd is, en begint je huid te trekken).

Was met mate:

In principe is het prima om je gezicht één of twee keer per dag te schrobben met een facewash. Wil je je gezicht vaker aan een wasbeurt onderwerpen, dan kan je huid gaan irriteren en ironisch genoeg leidt dit tot een overproductie van talg.

De juiste watertemperatuur:

Warm water voelt misschien fijn aan op je gezicht, maar het kan de natuurlijke en beschermende oliën op je huid aantasten. Gevolg: een uitgedroogde huid en een overproductie van talg. Lauw water is het beste om je huid voorzichtig én effectief te reinigen.

Spoel, spoel, spoel!

Sla je na het inzepen een goede spoelbeurt over, dan kunnen de poriën verstopt raken en droogt je huid (weer) uit. Plens na het reinigen dus overvloedig water in je gezicht, zelfs wanneer je ’s ochtends haast hebt of ’s avonds hondsmoe bent.

Afdrogen:

Wrijf niet, maar dep met een handdoek om je gezicht te drogen. Het kan lekker voelen om eens flink met een handdoek over je gezicht te gaan, maar het gevaar bestaat dat je hiermee de elasticiteit kapot trekt. En grijp niet naar de eerste de beste handdoek die gebruikt en wel aan het rekje hangt, want de kans is groot dat je je frisse gezicht dan droogdept met een bacterie bom. Gebruik een schone, zachte handdoek om je gezicht van overtollig water te ontdoen.

Wacht niet met smeren:

Breng je dag- of nachtcrème meteen na het reinigen aan, dus als je huid nog vochtig is. Zo wordt de vochtinbrengende crème optimaal geabsorbeerd. Je huid neemt de actieve ingrediënten lastiger op als het volledig opgedroogd is, waardoor je gezicht na het insmeren vet of plakkerig kan aanvoelen. Wacht dus niet met het aanbrengen van crèmes, serums en andere smeerseltjes tot je gezicht begint te trekken.

Reinigen

Deel op Social Media

Laat een Reactie Achter